Przypominamy, że aktualnie prezentujemy Wam jeszcze nie zaprezentowane firmy naszego Programu Partnerskiego! Już w sierpniu planujemy małą aktualizację, a tymczasem odwiedzajcie, sprawdzajcie i zyskujcie! :)

Kuchnię włoską znam, kuchnię francuską znam, kuchnię chińską, japońską i tajską też, kuchnia polska to zna mnie, a nie ja ją - ale z kuchnią hiszpańską szczerze pisząc nigdy nie było mi po drodze... Kiedy to piszę jest poranek po zwycięstwie Hiszpanii w Euro 2024 i z czystej ciekawości zgłębiłem temat - z pomocą menu Taperii Tio Pepino! Czytam, oglądam i głodnieję... - ale chyba jednocześnie rozumiem przekaz kuchni hiszpańskiej: że życie nie musi być stylowym jedzeniem, ale jedzenie może być stylem życia - z czym się w pełni zgadzam :)

Czas na małą zabawę:
- Croquetas de patatas y atún / krokiety z ziemniaków i białego tuńczyka
- Pimientos de Padrón a la brasa / smażone na oliwie papryczki padrón
- Patatas bravas con alioli y salsa brava / smażone na oliwie kawałki ziemniaków
- Surtido de quesos y embutidos / selekcja serów i wędlin iberyjskich
- Tarta de queso vasca / lekko słony, kremowy sernik baskijski

*Cała zabawa polega na tym, że teraz przed komputerem czy smartfonem czytacie tekst po prawej - a już w Taperii Tio Pepino, dzięki małej pomocy wina i śpiewu, zaczynacie czytać to po lewej :D

> Tapas / Wino / Piwo
> Gdynia, ul. Abrahama 11
> 10% na całą ofertę

***
> Gwoli przypomnienia, Program Partnerski Fundacji FLY skupia cieszące się naszym zaufaniem oraz godne polecenia firmy w dalszym i bliższym sąsiedztwie Fundacji – które oferują zniżkę na swoje produkty lub usługi naszym Seniorkom i Seniorom, Wolontariuszom oraz Uczniom Klubu Młodzieżowego :)

> Przypominamy, że warunkiem skorzystania ze zniżki na produkty lub usługi naszych Partnerów jest posiadanie ważnej Legitymacji FLY (oraz okazanie jej w danym sklepie czy restauracji). Legitymacja kosztuje 70 zł za pół roku i upoważnia również do zniżek na wyjazdy krajowe oraz zagraniczne organizowane przez Fundację FLY (50 zł zniżki na wyjazdy krajowe oraz 100 zł na wyjazdy zagraniczne).

Kawa w cukierni czy ciasto w kawiarni? Wybór nowej fryzury czy naprawa starego komputera? Kuchnie świata w Polsce czy kuchnia polska na świecie? Z całego serca polecamy naszych Partnerów – odwiedzajcie ich i przekonajcie się sami, co przygotowali właśnie dla Was! :)