W progach Klubu Młodzieżowego FLY kierujemy się przede wszystkim szacunkiem, empatią i misją niesienia pomocy drugiemu człowiekowi. Wierzymy, że każdy zasługuje na poszanowanie oraz uwagę, dlatego w naszej organizacji wszystkich traktujemy równo, bez względu na rangę czy staż. W kontaktach społecznych cenimy otwartą komunikację i jasne wyrażanie swoich potrzeb oraz oczekiwań. Zdajemy sobie sprawę, że uczucia tłumione grożą wybuchem, w związku z czym wszelkie konflikty staramy się rozwiązywać jak najszybciej, tak aby zachować w Klubie miłą atmosferę i pielęgnować dobre stosunki w zespole.

Wewnętrzna wrażliwość i samoświadomość to kolejne z istotnych dla nas wartości. Pozwalają one na czerpanie z życia w pełnym jego wymiarze. W połączeniu z ciekawością i silną wewnętrzną motywacją są w stanie przenieść nas w miejsca, w których osiągnąć możemy pełnię swojego potencjału, doznać poczucia dogłębnego spełnienia i satysfakcji. Do tych miejsc właśnie, przy pomocy naszego pełnego empatii i zrozumienia przewodnictwa, chcemy zaprowadzić Uczestników Klubu Młodzieżowego FLY.