Tak na koniec ciężkiego dla Wnuczek i Wnuczków tygodnia - miła informacja dla ich Babć i Dziadków! W naszym Programie Partnerskim znajduje się jedno takie miejsce, gdzie możecie zabrać wykończoną egzaminami młodzież, co by im się wyparowane bateryjki na nowo naładowały :)

Strefa ZOLTAR Gdynia, bo o to miejsce chodzi, jest... z naszej perspektywy tym słynnym odjeżdżającym peronem, rzeczą niezrozumiałą dla starszych, ale dla młodszych zupełnie normalną... W skrócie: strzelaniem laserami. Ale całość jest jeszcze bardziej skomplikowana (na szczęście dzięki temu atrakcyjniejsza)!

Same "lasery" (ZOLTAR LASERTAG) to bezpieczna alternatywa dla paintballa - urozmaica rozgrywkę, wiązka lasera jest całkowicie bezpieczna, zero plam na ubraniach, zero siniaków na kolanach - jedynie stu procentowa zabawa :) W tym celu powstała arena o pow. 450m2 z korytarzami, budynkami i pojazdami, a także licznymi efektami świetlnymi, dekoracjami i dynamiczną muzyką, która przenosi graczy w bliskowschodni klimat!

Ale to nie wszystko! Dodatkowo jest tu Stefa VR (wirtualna rzeczywistość), czyli takie specjalne gogle, które potrafią nas przenieść w sam środek innego świata, czyniąc z nas pierwszoplanowego bohatera (jest nawet kino 9D!)...

Ale to nie wszystko x2! Jest też PUB Strefa, czyli przekąski i piwa kraftowe (to dla tych nieco starszych z nas)! Czytałem, że są piwa z browaru Gościszewo o wdzięcznych nazwach Sołtys, Rycerz, Detektyw, Rybak -i to mnie kupiło (:

Ale to nie wszystko x3! Jest też wiele atrakcji dodatkowych, takich jak symulatory rajdowe albo automaty retro Arcade z takimi grami jak Mortal Kombat, Pac-Man czy Super Mario, cymbergaj i kultowe flipery Terminator 2 i Street Figter!

>>> Najlepsze zostawiliśmy na koniec - lokalizację :) Strefa ZOLTAR Gdynia jest przy ul. Wójta Radtkego 36, czyli w gdyńskiej Hali Targowej (poziom -1 / wejście od ul. 3 Maja) - czyli bierzecie Wnuczkę/Wnuczka pod pachę, dajecie mu w łapki siatki i kupujecie na parterze warzywa, owoce, mięso - a potem schodzicie piętro niżej i celebrujecie wspólny czas! :)
Z naszą Legitymacją FLY otrzymacie zniżkę -20% na Strefę LASERTAG (czyli 'strzelanie laserami') oraz Strefę VR (czyli gogle wirtualnej rzeczywistości)! <<<

Będąc w międzypokoleniowym rozkroku zdarza mi się słyszeć, że "młodzi to już w ogóle nie wychodzą na dwór, ciągle tylko te komputery" - no to starsi otrzymali właśnie kompromis młodej treści w starej formie - "granie w gry komputerowe, ale na podwórku" (:

***
> Gwoli przypomnienia, Program Partnerski Fundacji FLY skupia cieszące się naszym zaufaniem oraz godne polecenia firmy w dalszym i bliższym sąsiedztwie Fundacji – które oferują zniżkę na swoje produkty lub usługi naszym Seniorkom i Seniorom, Wolontariuszom oraz Uczniom Klubu Młodzieżowego :)

> Przypominamy, że warunkiem skorzystania ze zniżki na produkty lub usługi naszych Partnerów jest posiadanie ważnej Legitymacji FLY (oraz okazanie jej w danym sklepie czy restauracji). Legitymacja kosztuje 70 zł za pół roku i upoważnia również do zniżek na wyjazdy krajowe oraz zagraniczne organizowane przez Fundację FLY (50 zł zniżki na wyjazdy krajowe oraz 100 zł na wyjazdy zagraniczne).

Kawa w cukierni czy ciasto w kawiarni? Wybór nowej fryzury czy naprawa starego komputera? Kuchnie świata w Polsce czy kuchnia polska na świecie? Z całego serca polecamy naszych Partnerów – odwiedzajcie ich i przekonajcie się sami, co przygotowali właśnie dla Was! :)